Zoeken naar producten :  
QMOC-05L - Quoins disks: Captured Paintings   QMOC-05L - Quoins disks: Captured Paintings   QMOC-05L - Quoins disks: Captured Paintings   QMOC-05L - Quoins disks: Captured Paintings   

QMOC-05LPrijs € 32,50

QUOINS disk: Captured Paintings:  Renoir Dance at Bougival"

Quoins heeft een aparte stijl, we proberen iedere keer weer iets nieuws te vinden om jou mee te verrassen. Wat denk je van deze serie Captured Paintings, verborgen schilderijtjes om je nek, dat is pas stijl!


Meer informatie over de schilder Renoir:

 

Pierre-Auguste Renoir werd geboren te Limoges in hetzelfde jaar als Berthe Morisot, 1841 en werkte al op zijn dertiende als leerling-schilder. Hij sloot zich later aan bij de Atelier Gleyre waar hij kennis maakte met o.a. Claude Monet. Samen werkten zij de principes van het impressionisme verder uit. Een zeer bekend werk van Renoir, “Bal au Moulin de la Galette” is in de jaren ’90 verkocht voor 78 miljoen dollar, één van de duurste schilderijen tot dan toe. Renoir kreeg snel erkenning voor zijn meesterwerken, hij was een zeer nauwgezette en precieze schilder, anders dan alle anderen. Doorgedreven als hij was, werkte hij zelfs met zijn linkerhand (toen zijn rechterhand gebroken was) en hij verbeet de pijn toen hij een reumatische aandoening kreeg. Pierre-Auguste Renoir stierf in 1919 net na de voltooiing van zijn grote compositie “Les Grandes Baigneuses”.

 

Grote werken van Renoir zijn o.a.:

-          Two Girl a the Piano
-          Dance at Bougival
-          Lise met de parasol
-          La Promenade
-          Potrait de Nini Lopez


Maat: Large.

Terug